Tips til hjemmearbejdsplads

Vores hverdag er forandret, og der er flere og flere som arbejder hjemmefra. Vi oplever, at det er ikke kun for en periode, men en udvikling som holder ved.

Vi har derfor talt med mange mennesker ude i virksomhederne, og har et godt billede af, hvordan får du det optimale ud af din hjemmearbejdsplads, og hvad du som arbejdsgiver kan gøre for at sikre gode hjemmearbejdsforhold for dine medarbejdere.

Hvis du vil undgå de dårlige løsninger og få de bedste forhold på hjemmearbejdspladsen, så kommer vores bedste råd her.

 • En hurtig internetforbindelse
  De fleste firmaer har været meget hurtigt ude med at sikre en internetforbindelse med VPN. En hurtig internetforbindelse er det første og vigtigste udgangspunkt, for at få virtuel mødeaktivitet og fildeling til at fungere.
 • Arbejdsro
  Mange oplever stor udfordring med at skabe arbejdsro. Hvis du har børn i hjemmeskole eller en partner der også arbejder hjemmefra, kan det være udfordring at få ro. Du har måske været nødt til at være kreativ med, hvor du arbejder – nogle af jer har afholdt møder fra børneværelset, soveværelset eller sågar fra badeværelset for at få ro. Hvis du ikke har mulighed for at lukke døren, kan et lyddæmpende headset med mikrofon skærme dig fra udefrakommende lyde og give ro.
 • Indretning af hjemmearbejdsplads
  Det er de færreste, der har en optimalt indrettet arbejdsplads i hjemmet og måske er du begyndt at tænke i, hvordan du kan få din hjemmearbejdsplads til at fungere på længere sigt. Det vigtigste er, at du har en god justerbar kontorstol at sidde på. Et justerbart bord er også at foretrække, så du kan skifte til at arbejde stående – de fås i mange størrelser, som også kan passe til hjem med trange pladsforhold, og du kan vælge borde der passer ind i din øvrige indretning.
 • Sociale relationer
  Mange oplever et stort socialt afsavn – din normale omgang med kolleger er erstattet af din sofa, din kat eller dine nærmeste familiemedlemmer. Husk på, at der kun er forbud mod at mødes mere end ti personer ad gangen. Det vil sige, at det er okay at mødes op til ti personer under kontrollerede forhold – du kan altså godt mødes fysisk med dine nærmeste kolleger. Måske kan flere møder kan afholdes ved at gå en tur?
 • Dialog med arbejdspladsen
  For at forbedre arbejdssituationen fra hjemmearbejdspladsen er det vigtigste, at du holder dialogen med din arbejdsplads eller medarbejdere om, hvad I kan gøre. Ifølge lovgivningen er det din arbejdsgivers ansvar, at hjemmearbejdspladsen fungerer, men du har også et ansvar for at gøre opmærksom på dine behov. Tag løbende en dialog om, hvordan I får hjemmearbejdspladsen til at fungere i gensidig forståelse og respekt.

  Vi er klar til at hjælpe dig med at finde borde og stole, der matcher dine behov – hvad enten det skal være funktionelt, hyggeligt, passe til et stort hjemmekontor eller mere trange forhold.